Welkom bij Kinderdagverblijf UkkieLukkie

UkkieLukkie is een bewust kleinschalig kinderdagverblijf in Rosmalen. Wij verzorgen de opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar. UkkieLukkie is opgericht in 2009 door mijzelf, Erna Makkinga. Na jaren ervaring in de kinderopvang vond ik dat het ook op een andere manier kon. Mijn droom was een kleinschalig kinderdagverblijf met één groep en lekker veel ruimte! 160 m2! En zo is UkkieLukkie geboren! Ukkie komt van klein, kleine kinderen en kleinschalig. Lukkie komt van het Engelse woord Lucky en betekent gelukkig. Dat is precies waar het om draait bij UkkieLukkie! Wij zijn geen groot kindcentrum maar een verlengstuk van thuis.  Met de rust van thuis, maar met de mogelijkheden om samen met andere kinderen in een veilige ruimte de wereld om hen heen al spelend te ontdekken. Omdat juist het werken met de kinderen mijn passie is werk ik zelf ook op de groep en val  natuurlijk regelmatig in.  Daarnaast verzorg ik de planning, de rondleidingen, de intake gesprekken en de administratie. Zo houd ik contact met alle ouders en kinderen en  zijn de lijntjes kort en ontstaat er een laagdrempeligheid over en weer.

Onze groep is verticaal dat betekent dat we met twee of drie leidsters en eventueel een stagiaiare maximaal 12 tot 16 kinderen per dag op vangen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Op die manier kunnen broertjes en zusjes bij elkaar in de groep zijn zodat we als het ware een groot gezin vormen. De kinderen hoeven niet te wisselen van groep als ze ouder worden. Ze blijven tot ze naar school gaan in dezelfde groep met dezelfde pedagogisch medewerkers en dezelfde kinderen.  Dat geeft stabiliteit en rust aan de kinderen en zo hoeven ze niet elke keer te wennen aan een nieuwe groep en nieuwe pedagogisch medewerkers. In een verticale groep kunnen de kinderen veel van elkaar leren. Ze leren bijvoorbeeld om rekening te houden met de baby's, maar ze leren ook van elkaar,  bijvoorbeeld het zindelijk worden. Om de oudste kinderen voor te bereiden op de basisschool  mogen zij  in de ochtend meedoen met het peuterarrangement. Zij gaan om 8.45 uur vanuit de groep naar de ruimte ernaast om mee te doen in het peuterarrangement. Om 11.45  uur gaan zij weer terug naar de groep en volgen zij verder het dagprogramma van de dagopvang.  Omdat we veel ruimte hebben en niet  voor volle groepen kiezen kunnen we op deze manier optimaal gebruik maken van de ruimte en is het rustig op de groep. 

Wij werken met zeven pedagogisch medewerkers die allemaal parttime werken.  Iedere pedagogisch medewerkster werkt op vaste dagen maar als er iemand vrij wil zijn of ziek is dan vallen voor elkaar in.  Zo voorkomen we dat er iedere keer een andere invaller komt en zijn er altijd bekende  gezichten. Onze pedagogisch medewerkers kennen alle  kinderen en zijn volledig van alles op de hoogte.

 

Onze pedagogische visie en doelstelling

Uw kind kan zich bij ons in een kindvriendelijke huiselijke sfeer en op een speelse manier ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo. Daarbij staan veiligheid en geborgenheid centraal! U kunt erop vertrouwen dat wij uw kind op een respectvolle manier zullen benaderen en begeleiden. Waarden als regelmaat, respect, rust, reinheid en ruimte vinden wij erg belangrijk! De kinderen die bij UkkieLukkie komen moeten een fijne rustige en leerzame tijd hebben zodat er een goede basis wordt gelegd om uit te groeien tot een prettig mens. UkkieLukkie is een kleinschalig kinderdagverblijf en streeft ernaar dat iedereen: ouders, kinderen en personeel zich thuis voelen. U kunt ons volledige pedagogisch beleidsplan lezen en/of downloaden via onze website.

Wij vinden het belangrijk dat uw kind en u zich snel bij ons thuis voelen. Wij hebben er bewust voor gekozen om kleinschalig te zijn en te blijven. Wij werken altijd met twee of drie vaste  pedagogisch medewerkers per dag op de groep zodat er niet te veel grote mensen en ook niet te veel kinderen zijn. Daardoor is er rust en ruimte op de groep. Op deze manier kunnen wij de kinderen alle zorg, tijd, aandacht en ruimte geven die ze nodig hebben om zich prettig te voelen. Onze pedagogische medewerkers zijn ervaren en empathisch, de kinderen worden "gezien" en krijgen zo wat zij nodig hebben.

Er heerst een ontspannen huiselijke sfeer waar de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. We hebben gezorgd voor uitdagend speelgoed en we bieden elke dag leuke ontwikkelingsgerichte activiteiten aan. De kinderen mogen zelf kiezen of ze mee willen doen maar we stimuleren ze wel om mee te doen. Wij vinden het vooral belangrijk dat de kinderen mogen zijn wie ze zijn en dat ze bij ons in alle rust kunnen ontdekken en spelen in hun eigen tempo.

Wij hebben met zorg een ruime, veilige en gezellige groepsruimte gemaakt waarin aandacht is besteed aan alle leeftijden. Wij hebben gekozen voor drie slaapkamers zodat uw kind rustig kan slapen. Doordat er in onze groep verschillende leeftijden zijn slapen de kinderen op verschillende momenten. Dit heeft als voordeel dat de kleinste kinderen vaak alleen kunnen slapen op een slaapkamer.

Verder hebben twee ruime buitenspeelplaatsen  waar de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen. Er is een speeltoestel, er zijn fietsjes, ballen een zandbak en zelfs een buitenkeuken voor de kinderen!  Voor de baby’s maken wij een speciaal plekje zodat ook zij veilig buiten kunnen zijn bij mooi weer. We trekken er op uit met onze ruime wandelwagen waar 6 kinderen in kunnen zitten. Wij gaan iedere dag boodschappen doen, we halen vers fruit, melk en brood. Soms wandelen we door het dorp of we gaan naar het dierenparkje.

Tarieven

Wij hanteren een minimale afname van één hele dag per week.
Voor 2023 gelden de volgende tarieven:
De dagopvang is van 7.30 uur tot 18.30 uur en kost €9,12 per uur.
Een hele dag opvang kost € 101,32.

 

De genoemde tarieven zijn bruto. Het is meestal mogelijk dat u een kinderopvangtoeslag ontvangt. Ga hiervoor naar www.toeslagen.nl. Daar kunt u na invulling van uw inkomen zien hoe hoog de toeslag is. Houdt er rekening mee dat u de kinderopvangtoeslag op tijd aanvraagt, binnen drie maanden nadat de opvang is begonnen.

Betalingswijze
Bij ons betaalt u achteraf, dus eerst opvang voor uw kind en dan pas betalen. De facturen worden in de loop van iedere maand aan u verzonden, waarna rond de 25ste van iedere maand een automatische incasso volgt.

Direct inschrijven?
Klik hier...

Inschrijven doe je hier!

Wilt u uw kind inschrijven voor dagopvang of voor het peuterarrangement bij UkkieLukkie dan kunt u hier het inschrijfformulier invullen door hier naast te klikken op de button.