Peuterarrangement

Vanaf januari 2017 zijn we een  peuterarrangement in Rosmalen gestart, vroeger ook wel peuterspeelzaal genoemd. Elke ochtend tussen 8.45 uur en 11.45 uur kunnen er in de ruimte naast de normale groepsruimte maximaal 8 peuters vanaf 2,5 jaar tot 4 jaar worden opgevangen. Wij kiezen voor een kleine groep zodat uw kind alle aandacht krijgt die het nodig heeft.

In het peuterarrangement zijn de activiteiten gericht op de peuterleeftijd en op een goede voorbereiding op de basisschool. Aan de hand van thema’s bieden we ontwikkelingsgerichte activiteiten aan waarbij het spelen met andere kinderen  voorop staat net als bij de dagopvang.

Het peuterarrangement is bedoeld voor peuters die nu nog weinig of geen gebruik maken van kinderopvang.  Vroeger werd dit een peuterspeelzaal genoemd. Misschien bent u ook wel naar een peuterspeelzaal geweest toen u 2 of 3 jaar oud was. In het peuterarrangement houden we elke dag plekjes vrij voor onze eigen “UkkieLukkie’s” van 2 a 2,5 jaar en ouder die er die dag al zijn. Zij gaan om 8.45 uur vanuit de groep naar de ruimte ernaast om mee te doen in het peuterarrangement.

Om 11.45  uur gaan de peuters die alleen naar het peuterarrangement gaan weer naar huis en volgen onze eigen “UkkieLukkie’s” verder het dagprogramma van de dagopvang. Dit is een extra service voor kinderen die al een paar dagen naar de dagopvang van UkkieLukkie in Rosmalen gaan. Het peuterarrangement is ook heel geschikt voor peuters vanaf 2,5 jaar die bijvoorbeeld 1 of 2 dagen  naar UkkieLukkie komen.  Voor hen kan een extra ochtend een mooie aanvulling zijn als extra voorbereiding op de basisschool. De kinderen die al bij UkkieLukkie komen krijgen voorrang op de inschrijving.  Er is geen minimale afname, er mag ook 1 ochtend afgenomen worden. Voor kinderen die alleen naar het peuterarrangement komen raden wij aan om twee ochtenden af te nemen. 

Uw kind (vanaf 2,5 jaar) kan ook gebruik maken van de halve dagopvang in combinatie met  het peuterarrangement. Uw kind mag dan al om 7.30 uur gebracht worden en gaat om 8.30 uur mee naar het peuterarrangement. Om 12.45 uur eet uw kind een boterham met ons mee en wordt dan tussen 12.30 uur en 13.00 uur weer opgehaald. Dat geeft u de mogelijkheid om de ochtend wat meer uren te werken en uw kind toch te laten deelnemen aan het peuterarrangement.

Het peuterarrangement valt onder de wet kinderopvang net als de dagopvang.  Dit betekent dat ouders ook voor het peuterarrangement een tegemoetkoming in de kosten ontvangen. Meer informatie kunt u vinden op www.toeslagen.nl

Tarieven

Voor het peuterarrangement geldt een minimale afname van 1 ochtend naar keuze (mits er plaats is).
Voor 2023 geldt het volgende tarief:
Het peuterarrangement is van 8.45 uur tot 11.45 uur.
Het tarief is € 9,12 per uur en kost € 27,36 per ochtend.
Wij adviseren wel om minstens twee ochtenden af te nemen omdat uw kind dan beter in het ritme komt.

 

 

 

De genoemde tarieven zijn bruto. Het is meestal mogelijk dat u een kinderopvangtoeslag ontvangt. Ga hiervoor naar www.toeslagen.nl. Daar kunt u na invulling van uw inkomen zien hoe hoog de toeslag is. Houdt er rekening mee dat u de kinderopvangtoeslag op tijd aanvraagt, binnen drie maanden nadat de opvang is begonnen.

Betalingswijze
Bij ons betaalt u achteraf, dus eerst opvang voor uw kind en dan pas betalen. De facturen worden in de loop van iedere maand aan u verzonden, waarna rond de 25ste van iedere maand een automatische incasso volgt.

Direct inschrijven?
Klik hier...

Inschrijven doe je hier!

Wilt u uw kind inschrijven voor dagopvang of voor het peuterarrangement bij UkkieLukkie dan kunt u hier het inschrijfformulier invullen door hier naast te klikken op de button.